HCI GGZ cliëntomgeving

Bespaar tijd en laat uw cliënten meer zelf regelen rond het zorgproces, zoals afspraken en toestemmingen.  Voor veilige en efficiënte communicatie tussen u en uw cliënten en inzet ehealthprogramma’s die uw behandeling op afstand ondersteunen. Activeer eenvoudig de diensten die u aan wilt bieden via uw cliëntomgeving. 

Alle functionaliteiten van de cliëntomgeving op een rij

Direct geïntegreerd in uw EPD

Dossierinzage

Altijd veilig dossiertoegang voor uw cliënten.​

Met de HCI GGZ cliëntomgeving krijgt de cliënt toegang tot zijn eigen dossier, waarbij de hulpverlener bepaalt welke onderdelen zichtbaar zijn: welke documenten en teksten.

Documenten uploaden

korte omschrijving

De cliënt kan zelf documenten toevoegen aan zijn dossier. Zoals de verwijsbrief, een pasfoto of gescande documenten.

Toestemmingsverklaringen

Eenvoudig toestemmingen organiseren

Voor veel acties is de instemming van de cliënt vereist. Het gaat bijvoorbeeld om het informeren van de huisarts, het instemmen met de behandeling, het verzenden van diagnose-informatie naar de zorgverzekeraar en meer.

U kunt deze toestemmingen aan de cliënt vragen en het resultaat vastleggen bij de cliëntgegevens in HCI GGZ. Wanneer u gebruik maakt van de clëntomgeving dan kan uw cliënt deze toestemmingen niet alleen zien, maar ook zelf beheren. Uiteraard staat bij elke toestemming een toelichting voor de cliënt.

Medicatieoverzicht

Altijd inzage in actuele medicatie

U kunt de actuele medicatie zoals die geregistreerd is in het dossier van de cliënt ook tonen in de cliëntomgeving.  Hierbij kunt u ook de cliënt vragen om dit te controleren, te laten weten als er correcties nodig zijn of er nieuwe (zelf-)medicatie gebruikt wordt. Ook handig voor het aanvragen van een herhaalrecept.

Online afspraken maken

Cliënt zelf afspraken laten maken

Het is mogelijk om de cliënt zelf een afspraak te laten maken.

Effectieve intake

korte omschrijving

U kunt deze functie ook gebruiken om cliënten na (online) aanmelding zelf een afspraak te laten maken voor de intake.

Veilige cliëntcommunicatie

Veilig mailen en document uploaden

Veilig communiceren met de hulpverlener kan de client ook via de cliëntomgeving. Alle communicatie via de omgeving verloopt via beveiligd berichtenverkeer. Wanneer er een bericht voor de hulpverlener is, krijgt hij in HCI GGZ een zogenaamde “alert”. Dit bericht kan de hulpverlener lezen en beantwoorden op het tijdstip dat hem uitkomt.

Als de hulpverlener het bericht beantwoordt krijgt de client een e-mail dat er een nieuw portalbericht is.

Geen e-mail meer

Het verzenden van berichten via de cliëntomgeving is niet alleen veiliger dan e-mail, het heeft als bijkomend voordeel dat de hulpverlener geen apart mailprogramma nodig heeft om berichten met de client uit te wisselen, maar gewoon in HCI GGZ blijft werken.

Daarnaast maken de berichten tussen cliënt en hulpverlener automatisch onderdeel uit van het dossier. U hoeft deze dus niet apart te registreren of op te slaan.

Bekijk ook de functionaliteiten voor:

HCI voor uw instelling

HCI GGZ: het meest complete EPD

HCI extra koppelingen

Flexibel uit te breiden en aan te passen

We laten je graag zien hoe het werkt