Health Cloud Initiative benoemt Marc Prette tot CEO

Zorgplatform aanbieder Health Cloud Initiative (HCI) heeft Marc Prette aangetrokken als nieuwe CEO. Na een periode van succesvolle groei van HCI, zal Prette de CEO-taken overnemen van founder en initiatiefnemer Eric de Boer. De Boer blijft wel betrokken bij HCI als board member, aandeelhouder en als directeur op het gebied van business development en M&A. 
 
HCI is een snelgroeiende aanbieder van zorgplatforms in een breed aantal zorgdisciplines. Met haar softwareoplossingen wil HCI zorgverleners maximaal ontzorgen en patiëntcontact optimaal faciliteren. Dit wordt gedaan door het toepassen van ‘best practices’ over zorgvelden heen en het integreren van eHealth en patiëntportaal oplossingen. Inmiddels heeft HCI met labels als Incura, FysioRoadmap, Evry, FootFit, CRS GGZ software en paraNICE leidende posities in de vrijgevestigde GGZ, de revalidatiezorg en in diverse paramedische werkvelden, zoals logopedie, ergotherapie, diëtetiek en fysiotherapie. Op dit moment werken meer dan 21.000 zorgverleners dagelijks met de producten van HCI. 
 
Prette heeft een brede ervaring als bestuurder van snelgroeiende, zorg gerelateerde bedrijven. Hij is zijn carrière begonnen als management consultant bij The Boston Consulting Group. Sinds 2009 bekleedt hij directiefuncties. Hij kent de zorgsector via Bergman Clinics (specialistische zorg) waar hij divisiedirecteur was. Ook heeft hij ervaring met snelle opschaling via het aansluiten van acquisities door zijn betrokkenheid bij AudioNova (audiologische zorg) en AniCura (diergeneeskundige zorg – onderdeel van Mars). Bij AudioNova heeft Prette ook veel buitenlandse ervaring opgedaan, o.a. in Denemarken (5 jaar) en de Verenigde Staten (3 jaar). Voor hij bij HCI kwam werken, was Prette werkzaam bij een scale-up die eHealth en patiëntportaal oplossingen aanbiedt in de huisartsenzorg. 
 
“Marc gaat een cruciale rol spelen in het verder professionaliseren en opschalen van HCI. Door de komst van Marc kan ik me nog meer richten op het verder uitbouwen van de ambities van HCI, zowel door verdere groei van het aantal klanten als door uitbreiding van het portfolio”, zegt De Boer. 
 
“Dat er zoveel gebeurt op het gebied van innovatie is één van de interessante aspecten van werken in de zorg. Door deze noodzakelijke innovaties wordt de zorg toegankelijker, efficiënter maar ook beter. Tegelijkertijd zie je dat veel innovaties in de zorg vaak kleinschalig zijn en daarom niet altijd goed uit de verf komen. HCI biedt een platform dat nieuwe innovaties op schaal over zorgmarkten heen kan doorvoeren. Een ijzersterke propositie. Ik ben Eric dankbaar dat ik mijn ervaring kan inzetten om bij te dragen aan de verdere groei en professionalisering van HCI.”, aldus Prette.