PERSBERICHT: Health Cloud Initiative (HCI) vergroot portfolio met overname van Diëtetiek en Pedicure EPD-leveranciers Ensemble, Evry en Footfit software.

Haarlem, 4 januari 2023 – Met de overname van EPD-leveranciers Ensemble, Evry en Footfit software breidt Health Cloud Initiative haar portfolio verder uit. Deze overname van de producten Evry en PodoFile volgt op vijf eerdere overnames binnen de GGZ en de Paramedie. Met deze acquisities  worden nu de eerste stappen gezet binnen de markt voor Diëtetiek en Voetzorg.

Balt Delhaas, CEO Ensemble/Evry: “Nooit hebben wij gedacht om het bedrijf over te dragen, maar door de enthousiaste gesprekken met HCI en de toenemende administratie last was het nu het moment daar om afscheid te nemen. Aan Health Cloud Initiative kunnen we het bedrijf en onze software met een gerust hart overdragen. Het is  een solide partij, die ook zeer goede contacten heeft in het complete werkveld van de paramedische markt. ”

Eric de Boer, initiatiefnemer van Health Cloud Initiative: “Dankzij het toevoegen van Evry, marktleider met software voor diëtisten en gewichtsconsulenten, aan ons portfolio kunnen we blijven werken aan onze droom om de zorg binnen Nederland te verbeteren. Naast het verlagen van de administratielast, zijn we er namelijk ook van overtuigd dat het samenbrengen van verschillende disciplines bijdraagt aan zorgpreventie. Door  de toevoeging van  de diëtisten en gewichtsconsulenten kunnen we met de bestaande fysiotherapeuten en psychologen bijvoorbeeld de preventie van de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) nog beter vormgeven.”

Evry, gevestigd in Alphen aan den Rijn, is in 1996medeopgericht door Balt Delhaas en Harry Kerssies. Evry is ontwikkeld vanuit het oogpunt van de gebruiker, waarbij het EPD cliëntdossiers aan afspraken en declaraties koppelt. Het EPD is volledig naar persoonlijke wensen aan te passen: zo bepaalt de gebruiker zelf hoe het cliëntdossier eruitziet. Dankzij de snelle en deskundige service worden vragen snel afgehandeld en heeft de zorgverlener meer tijd voor het verlenen van zorg.

Na de overname werken er dagelijks meer dan 18.000 zorgverleners met de producten van Health Cloud Initiative. Het huidige volume zorgt ervoor dat steeds grotere stappen in het verminderen van de administratielast kunnen worden gezet. De ambitie blijft onverminderd groot, al zijn integratie en het mogelijk maken van de samenwerking tussen de disciplines en verschillende producten belangrijke aspecten.

Met de introductie van de Diëtetiek en Voetzorg markt heeft HCI inmiddels een groot aantal disciplines onder haar vleugels: fysiotherapie, oefentherapie, logopedie, ergotherapie, psychologen, psychotherapeuten en psychiaters. Daarnaast is HCI marktleider in de vrijgevestigde GGZ praktijken, en EPD leverancier aan GGZ instellingen.

Health Cloud Initiative is hard op weg naar het behalen van haar doelstellingen om op korte termijn de mijlpaal te behalen van het ontzorgen van  20.000 zorgverleners door administratieve handelingen te minimaliseren.

De overnames van Evry en PodoFile volgen op de eerdere overnames van Incura, CRS GGZ software, FysioRoadmap en de klantportfolio’s van twee softwarebedrijven.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie neemt u contact op met Eric de Boer via +31 (0)6 5378 6115 of edeboer@healthcloudinitiative.nl